Limba interfata web
NU esti autentificat!   Autentificare | Inregistreaza-te
Cautare avansata
Elimina publicitate

Beowulf & Grendel Maghiara subtitrari (2005) 1CD srt

film

Cumpara de pe Amazon

Detalii subtitrare

Descarca (beta)

Descarca
Mersi1 mulțumiri primite

Nume fisier suntritrareBeowulf[1].&.Grendel[2005]DvDrip[Eng]-aXXo.srt (40813octeti) previzualizeaza

Vizioneaza online:


Comentariu uploaderA báránybőrtől a celluloidig
Lélegzetelállító látvány, fantasztikus alakítások és egy váratlan üzenet áll össze Sturla Gunnarsson Beowulf és Grendel címet viselő filmjében. Aki ismeri az eredeti, poros és szinte megközelíthetetlen éneket, az jobb, ha el is felejti. A Beowulf teljesen új színt kapott. Az irodalom szerint a legősibb feljegyzett angol szöveget először Kr.u. 1000-ben jegyezték le egy birkabőrre, miután 500 éven át csak szájhagyomány útján terjedt.
A Ritka Madarak elismert kanadai rendezője hű maradt az ének csontvázához, ami kétségtelenül a Férfi és a Szörny közötti csatát meséli el anélkül, hogy CGI-hez vagy speciális effektusokhoz fordulna. Ehelyett a rendező a lenyűgöző, nemzetközi színészgárda tehetségére és a jól megírt forgatókönyvre alapoz. Mindezt egy lenyűgözően ősi, izlandi táj előtt teszi, melynek felszínét 800 éve nem érintette emberi láb.
A Beowulf és Grendel olyan sokat köszönhet John Gardner Grendelének, mint magának a Beowulf-éneknek. A Hős és a Szörny szerepei nem testesítenek meg annyi belső Jót és Gonoszt, mint amennyit archetípusuk megkívánna. A film szisztematikusan elvezet minket a történelem, a kultúrák és a kívülállók kiváltotta pszichoszociális labirintuson keresztül, egészen ezen tevékenységek szerencsétlen eredményéig és azon elkerülhetetlen konklúzióig, hogy valójában nem is különbözünk annyira egymástól. Az ebből következő logika természetesen azt diktálja, hogy a háború mindössze egy lusta megoldása a problémának, melyet valójában fel lehetne térképezni, ha az ember megvizsgálná önnön pszichéjét.
Beowulfot megdöbbentő mélységgel ábrázolja a skót színész, Gerard Butler, aki már számos lenyűgöző alakítást tudhat magáénak, az Attilától egészen az Operaház fantomjáig és a Dear Frankie-ig. Mint mindig, teljes szívvel, átgondoltan, és ami még fontosabb, hihetően bújik a Hős szerepébe, mely nem ennyire szakértő kezekben igencsak egydimenziós karakter lett volna. Még maga a forgatókönyvíró, Andrew Berzins – akit szintén lenyűgözött Mr. Butler színészi játéka – úgy vélte, hogy maga a karakter olyan egyszerű, hogy minden az arcára van írva. Azontúl, hogy Gerry sikeresen felülemelkedett azon tényen, hogy jóképűnek fessen és hosszú hajtincsein át elsöprő erővel nézzen, sikerült elérnie, hogy a néző nem a szemébe, hanem a lelkébe néz. Beowulf tulajdonképpen a kései dán herceg, Hamlet antitézise, aki viszont olyannyira önelemző volt, hogy tehetetlenségre kárhoztatott.
Ezzel ellentétben Beowulf elfogadja a hagyományos Hős szerepét és ösztönösen, szinte gondolkodás nélkül azonnal cselekszik. Felismeri Végzetét ebben az életben és azon túl, mondván „Oda megyek, ahová küldenek!”. Ugyanakkor azon a ponton nem áll meg. A küldetése mögötti okokat kutatva, könyörtelen, nyugtalan történelmi detektívvé válik, akinek szüksége van arra, hogy kiderítse Grendel, a troll, és egyben szörny kegyetlenségének okát. A Hős útja - melyet előre meghatározott erőszakos cselekmények szakítanak meg – az, melyben a néző is részt vesz és Beowulffal együtt átél, amit az a boszorkány Selma segítségével – Sarah Polley – jár be. Bár a nő és Beowulf összeházasodnak, ez valójában nem romantikus kapcsolat. A nő egyfajta kapocs Beowulf és Grendel között, ezzel egy szintre emelve a kettejük közötti harcteret.
Stellan Skarsgard a Beowulf & Grendel-ben
Grendelt Izland legnagyobb sztárja Ingvar Sigurdsson kelti életre. Ami érdekes, a színész négyéves kisfia játsza igen lenyűgözően a fiatal Grendelt. A Gardner Grendelénél még többet hallgató troll esetében Sigurdssonnak sikerült mind az ártatlanságot, mind a tragédiát egyesítenie Grendel alakjában. Külön elismerést érdemel, hogy abban a jelenetsorban, amikor Grendel labdázik az áldozatok fejeivel a néző nem horrort lát, hanem átérzi a lény magányosságát.
A Hős/Szörny kontextus mellett a filmben lenyűgöző mellékszereplői alakítások is vannak. Stellan Skarsgard tűnik fel az alkoholista dán király Hrothgar szerepében, aki nemcsak Grendel megbüntetésének felelősségét képtelen elfogadni, hanem azt sem akarja felfogni, hogy „miért teszi a ki-----tt troll azt, amit egy ki-----tt trollnak tennie kell”. Eddie Marsden tündököl a félőrült ír katolikus pap, Brendan szerepében. Ronan Vibert pedig a modern tömegmédia korszakbeli megfelelőjét, Thorkelt, a bárdot kelti életre.
Az öreg Beowulf azonban nem tűnt el. Az eredeti szájhagyomány tónusa ott van Berzin forgatókönyvében, valamint az angolszász és északi gyökerekből táplálkozó szavak is. A komikus részek arra szolgálnak, amire Shakespeare tragédiáiban, azaz, hogy megvilágítsák és kellemesebbé tegyék a felfedezett zord valóságot. Ez a véres eposz a kard- és szójáték között egyensúlyoz, a néző pedig kénytelen levonni saját konklúzióit a véres végkifejletből. A végső felirat „ Fejek fognak hullani!” nemcsak a véres harci jelenetekre utal, hanem azon gondolkodási folyamatra is, mely ráveszi a nézőt arra, hogy újraértékelje a Szerelem, Lojalitás és Háború mögött meghúzódó motivációkat.
Forrás: CanMag
Fordította: Malori
Release nameBeowulf - A hõs és a szörnyeteg (DVDRip-aXXo)23.980 FPS
UploaderDayRunner @ . descarcat2534x () . Voteaza pentru subtitrari5.2 / 10 (5voturi) . Sterge din favoriteAdauga la favorite . Raporteaza filmul incorectRaporteaza filmul incorect

Încarcat de Subdownloader 1.2.9 elaborat de capiscuas

Comenteaza

autentifica-te pentru a publica comentarii.

Beowulf & Grendel subtitrari Maghiara
Release name#CD IncarcatDescarcatNota subtitrareUploader
Beowulf - A hős és a szörnyeteg DVDRip-ZY2CD836x 1.00Gabi44
Legaturi interesante
Toate subtitrarile acestui film in aceasta limbaToate subtitrarile acestui film
Toate subtitrarile acestui utilizatorCere aceasta subtitrare pentru o alta lansare
Despre film:Despre film @ http://www.imdb.com
Previzualizari:Previzualizari @ http://www.imdb.comUtilizatori:Beowulf & Grendel movie postersUtilizatori @ http://www.imdb.com
Detalii filmALIAS:Beowulf - A hős és a szörnyeteg (hun), Beowulf & Grendel (eng), Beowulf and Grendel (eng), Beowulf et Grendel (eng)
Nota film:5.8 / 10 (18687)
[ ] - In Denmark, during the 6th century, Danish king Hrothgar and his warriors kill a troll whose son, Grendel, vows revenge.
Elimina publicitate
download subtitle