Јазик
Вие не сте пријавен!   Пријави-Се | Регистрирај се!
Напредно пребарување
Hide ads

Subtitles from trusted sourceSubtitles for high-definition movie

The Lord of the Rings: The Return of the King Унгарски преводи (2003) 1CD srt

film

Купувај на Amazon

Детали за преводот

Преземи (beta)

Преземи
Thanks5 thanks received

Rate quality of subtitles

Rate QUALITY of subtitles with 1 point (bad)  Rate QUALITY of subtitles with 3 point (poor)  Rate QUALITY of subtitles with 5 point (okay)  Rate QUALITY of subtitles with 7 point (good)  Rate QUALITY of subtitles with 10 point (excellent)

Коментар

Име на фајлот со преводотThe.Lord.Of.The.Rings.The.Return.Of.The.King.2003.1080p.x264-THOR.srt (81138бајти) прикажи преглед

Гледај онлајн:


Коментар на додавачотFogadjátok szerettel Asimov barátunk csodálatos munkáját!
Jó szórakozást hozzá!
A Gyűrűk Ura - A király visszatér
(The Lord of the Rings - The Return of the King)
A történet a befejezéséhez közeledik. Főszereplői útjuk végére érnek: de mielőtt megtudják, hogy sorsuk jóra vagy rosszra fordul-e, még várnak rájuk életük legnagyobb csatái. Gandalf a rohani Theoden király segítségével igyekszik harcra bíztatni Gondor urait. Szauron ostrom alá veszi Minas Tirthet, hogy végképp eltörölje a föld színéről az emberi fajt. Sosem hiányzott még ennyire a Király erős keze. Aragorn végre válaszol a hívásra, a kard összeforr, kirepül hüvelyéből, és harcba száll a hatalmas túlerő ellen.
Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. A Gyűrűhordozó és hű barátja (vagyis Frodó és Samu) a Végzet hegyének borzasztó útjait járja. De minél közelebb kerül céljához, annál jobban húzza a Gyűrű szörnyű súlya.
A világ fölé boruló árnyék egyre nagyobb és egyre hidegebb...
A történet, ami ma is érvényes
A kérdésfelvetés mikéntje teszi, hogy habár fél évszázada született, egy másik történelmi korszakban, A Gyűrűk Ura aktuális maradt máig. Sok olvasó, különösen a háború sötét éveiben, azt gondolta, hogy Tolkien a háborút és a militarista magatartást kritizálja monumentális regényében. "Nem hinném, hogy én lennék az 1939-es generáció egyetlen tagja, aki úgy érzi, hogy van itt egyfajta párhuzam a valódi világ politikai és katonai történései meg a regény között - állítja McKellen. - Tolkien részt vett az I. világháborúban és a II. alatt írta A Gyűrűk Urát, miközben a fia Észak-Franciaországban harcolt. Nem hiszem, hogy napjainkban vannak Szauronok, de akkor volt egy, Európa közepén. Egy pók, aki be akarta hálózni az egész világot, de a világ összefogott ellene, hogy ebben megakadályozza." A Szarumánt alakító Christopher Lee szerint egy zsenialitással, intellektussal és hatalommal rendelkező ember mellé, aki a sötét utat járja, mint Szarumán, mindig kell egy ellenpont, akivel összecsaphat. "Tolkien Gandalfot jelöli ki Szarumán ellenfeleként. Ezzel adott az egyetemes konfliktus jó és rossz között. Ennek mindenhol, minden közönség számára van jelentése, mert mindannyian ismerünk ilyen embereket és konfliktusokat a saját világunkból." "Szerintem A Gyűrűk Ura mindig érvényes történet lesz a hitelessége és a témája miatt - teszi hozzá Mark Ordesky executive producer. - Nem számít, melyik korszak melyik generációja találkozik vele. Ez a történet mindig fog tudni valami alapvetően fontosat mondani a közönségnek." "Egy mítoszt, éppúgy, mint egy vallást mindig táplálni, mindig használni kell, különben feledésbe merül - jegyzi meg Viggo Mortensen. - Tolkien nem csinált mást, mint hogy az emberiség archetipikus történeteinek az elemeiből egy új történetet épített, felhasználta a sagák és a kelta legendák elemeit, hogy a saját generációja számára is elérhetővé tegye őket. Most Peter Jackson teszi ugyanezt a mi generációnk számára."
"Ez a történet a bátorságról, a barátságról és a világban valahol meglevő bölcsességről szól, továbbá arról, hogy ezek az értékek miként képesek felülkerekedni az ostobaságon és a gonoszságon - mondja Ian McKellen. - Szerintem ez a történet nem csupán a témája miatt alapvető, hanem briliáns hangneme miatt is, és Peter Jackson is egy hasonlóan briliáns történetmondó. Ezért van az, hogy a filmek is annyira népszerűek, mint a regény."
A forgatókönyv első változatának elkészítésétől az első két rész bemutatásán és a befejező rész utómunkáin keresztül Peter Jackson társíró-rendező-producer minden energiáját és tehetségét A Gyűrűk Ura készítésébe fektette.
A király visszatér Jackson kedvence a három könyv közül, és szerinte ez a leginkább filmszerű.Tolkien műve több mint fél évszázada ejti rabul olvasóit. Az első film bemutatása óta megint visszaugrott a bestsellerlisták élére, és fiatal olvasók újabb generációit hódította meg magának. Zsákos Frodó és a Szövetség azt az üzenetet hordozza, hogy még a legkisebbek is fordíthatnak a világ kerekén, és hogy a barátság és a bátorság még a legsötétebb erők fölött is győzedelmeskedhet. Öt évvel ezelőtt Jackson és írótársai először ragadtak tollat és papírt, hogy Tolkien lehengerlő fantáziavilágát filmes struktúrába szerkesszék. A Gyűrűk Ura mögötti egyik legfontosabb kreatív elme Alan Lee volt, aki a díjnyertes Harper Collins-féle kiadáshoz készítette világhírű illusztrációit. Lee talán mindenki másnál jobban értette, milyen kihívásnak kell megfelelnie Jacksonnak és csapatának.
Име на издавачотThe.Lord.Of.The.Rings.The.Return.Of.The.King.2003.1080p.x264-THOR by Asimov
ДодавачNightWalker @ . преземени2233x () . Избриши од омилениДодади во омилени . Точни преводиТочни преводи

Uploaded from OSDownloader v1.0 developed by ALLPlayer

Коментар

Пријави сеиспрати коментари.

The Lord of the Rings: The Return of the King преводи Унгарски
Име на издавачот#CD ДодадениПреземениРејтинг на преводотДодавач
The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.2003.1080p.Bl... 2CD293x 0.00ratt555
The.Lord.Of.The.Rings.The.Return.Of.The.King.2003.EC.720p.... 1CD464x 0.00
the.lord.of.the.rings.the.return.of.the.king.2003.extended... 1CD642x 0.00
A Gyűrűk Ura: A király visszatér (bővített változat) (szin... 2CD640x 0.00balti007
A Gyűrűk Ura: A király visszatér szinkronos bővített válto... 1CD1873x 10.00balti007
The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.EXTENDED.Edit... 1CD2210x 0.00
LotR.RotK.720p.x264.DD5.1-GM1CD1296x 0.00
TLOTR.The.Return.of.the.King.2003.Extended.BluRay.1080p.DT... 1CD7027x 7.00
The.Lord.Of.The.Rings.The.Return.of.the.King[2003]DvDRip[A... 1CD1532x 0.00
The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.2003.1080p.Bl... 1CD2644x 0.00swoder
Интересни линкови
Сите преводи за овој филм на овој јазикСите преводи за овој филм
Сите преводи од овој корисникПобараување за овој превод од друго реализирање
За филмот:За филмот @ http://www.imdb.com
Трајлери:Трајлери @ http://www.imdb.comПостери:The Lord of the Rings: The Return of the King movie postersПостери @ http://www.imdb.com
Детали за филмотAKA:A Gyűrűk Ura - A király visszatér (hun), A gyűrűk ura - A király visszatér (kiterjesztett változat) (hun), A Gyűrűk Ura: A király visszatér (hun), A Gyűrűk Ura: A király visszatér bővített változat (hun), Gyűrűk ura - A király visszatér (hun), Gyűrűk Ura - A király visszatér - Bővített változat (hun), Gospodarot na prstenite: Vrakjanjeto na kralot (mac), The Lord of the Rings: The Return of the King (eng), The Return of the King (eng), Володар перснiв: Повернення короля (eng), Der Herr der Ringe 3 Die Rueckkehr des Koenigs iD (eng), Lord Of The Rings The Return Of The King (eng), LOTR - 3 (eng), Return of the King EXT (eng)
Рејтинг на филмот:9.0 / 10 (1997280)
[ ] - Gandalf and Aragorn lead the World of Men against Sauron's army to draw his gaze from Frodo and Sam as they approach Mount Doom with the One Ring.
Кредити на пишувачот:
Hide ads
download subtitle