Website taal
Je bent niet ingelogd!   Inloggen | Registreren
Geavanceerd zoeken
Verwijder reclame

Ondertiteling uit betrouwbare bron

The Strongest Man in the World Grieks ondertitels (1975) 1CD srt

film

Koop via Amazon

Details

Download (beta)

Download
Bedankt17 bedankjes ontvangen

Ondertitel-bestandsnaamThe Strongest Man in the World (1975)corto64.srt (83827bytes) laat voorvertoning zien

Commentaar van de uploaderΑπολαυστική κωμωδία μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από τις ελάχιστες φορές που η τρίτη κατά σειρά ταινία με τους ίδιους ήρωες(sequel), ξεπερνάει σχεδόν σε όλους τους τομείς τις δύο προκάτοχους της. Αν θυμάμαι καλά, ο «Ροζ Πάνθηρας» έχει να καυχιέται κάτι παρόμοιο. Οι περιπέτειες των απίθανων φοιτητών του κολλεγίου Μέντφιλντ περνούν στην ιστορία των κινηματογραφικών κατορθωμάτων της Ντίσνεϊ με τον καλύτερο δυνατό επίλογο. Ευρηματικά gang, φοβερές ατάκες και γκάφες, εξαιρετικός ρυθμός και, πάρα πολύ ισορροπημένη ταινία από πλευράς ρόλων. Δεν υπάρχει εκείνος ο χαρακτήρας που παίρνει όπως λέμε συνήθως στις πλάτες του το βάρος της παραγωγής, αλλά μια ομάδα ηθοποιών, αποφασισμένη να διασκεδάσει στα γυρίσματα και, να προσφέρει απλόχερα γέλιο. Κάτι που καταφέρνει στο απόλυτο.
Ο Vincent McEveety αυτή τη φορά δεν περιορίζεται στο σενάριο, αλλά κάνει και την σκηνοθεσία. Θεωρώ το “The strongest man in the world” ως το πιο ολοκληρωμένο σενάριο που έγραψε ποτέ. Ενώ μας χωρίζουν ήδη 42 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας, το χιούμορ είναι αυτό που αποκαλούμε κλασικό. Δεν ξεθωριάζει, δεν χάνει σε καμία περίπτωση την φρεσκάδα του. Ο Mc Eveety δούλεψε πάνω στις αδυναμίες των δύο προηγούμενων σεναρίων του και, κατέληξε σε μια θαυμάσια δουλειά, που χάρη στην σωστή χρήση της υπερβολής γίνεται ξεκαρδιστική. Χρειάζονταν αυτή η γερή δόση τρέλας και οι προσθήκες των χαρακτήρων που έκανε, για να δώσει άλλες κωμικές διαστάσεις. Δύσκολα θα βρει κανείς παραλείψεις και κενά σε αυτή την ταινία, ακόμη κι αν το βάλει σκοπό βλέποντας την. Θυμίζει πολύ έντονα τις θεότρελες κωμωδίες των late ‘70ς, του ανισόρροπου δίδυμου Zucker and Abrahams(«Άκρως τρελό και απόρρητο», «Μια απίθανη πτήση», «Τρελές σφαίρες», κ.α). Λειτουργεί το ίδιο ισοπεδωτικά σε μεγάλα τμήματα του σεναρίου, ξεφεύγοντας από τα καθώς πρέπει κλισέ της εποχής του. Μην ξεχνάτε, ότι η ταινία γυρίστηκε για λογαριασμό της Buena Vista Distribution, της non animated εταιρείας του οργανισμού Walt Disney Productions, συνεπώς το χιούμορ είχε να ξεπεράσει και εμπόδια συντηρητισμού. Hats of to mr Mc Eveety λοιπόν!
Στη χώρα μας για ακόμη μια φορά καινοτόμησαν οι εταιρείες παραγωγής, ανακαλύπτοντας το φιλμ με καθυστέρηση 29 ετών… Κυκλοφόρησε σε dvd το 2004, αλλά διατηρήστε μια επιφύλαξη. Γιατί όπως και στο “Now you see me now you don’t” του ’72, μπορεί το imdb να αναφέρει κάτι τέτοιο, στην πράξη όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, κι αυτό γιατί ούτε αυτό βρίσκεται καταχωρημένο σε Ελληνική εταιρεία διανομής… Τίτλος(αν ποτέ κυκλοφόρησε), «Ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο».
Μόνη αλλαγή στους συντελεστές, αυτή του σεναριογράφου που επιμελήθηκε και την σκηνοθεσία, αφήνοντας απ’ έξω τον Robert Butler. Όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν παρόντες, συμπεριλαμβανομένου και του William Schallert(καθηγητής Κουίγκλι), που πήρε απουσία στην δεύτερη ταινία(δεν έμεινε μετεξεταστέος όμως, προφανώς λόγω καλών σχέσεων με τον απουσιολόγο!). Ο Cesar Romero(σατανικός απατεώνας κ. Άρνο), κι ο πιστός του ανιψιός με τις περιορισμένες νοητικές ικανότητες Richard Bakalyan(στον ρόλο του Κούκι), είναι φοβερά κέφια, ενώ η χημεία μεταξύ τους έχει απογειωθεί. Συνιστούν ένα απίθανο κωμικό δίδυμο, με ακόμη πιο γελοίες γκάφες. Ένας σπουδαίος Αμερικανός κωμικός ο Phil Silvers, προστίθεται στο καστ στον ρόλο του ιδιοκτήτη δημητριακών Κρίνκλ και, σηκώνει στο πόδι τους θεατές με τις απίστευτες γκριμάτσες και το μεγάλο του ταλέντο! Πολύ καλή και η παρουσία του Dick Van Patten, ως σύγχρονου χαλίφη Ιζνογκούντ, που επιβουλεύεται τον θρόνο της εταιρείας δημητριακών Κράμπλι, αντίπαλου δέους της Κρίνκλ. Από γκριμάτσες δεν πάει πίσω κι αυτός. Ένα ακόμη νέο πρόσωπο είναι και ο βετεράνος κωμικός James Gregory, που υποδύεται τον αρχηγό της αστυνομίας στο Μέντφιλντ. Αν αναρωτιέστε για τον πρύτανη Χίγκινς, δηλώνει παρόν και αυτός, χωρίς τα μπαστούνια του γκολφ αλλά με ακόμη περισσότερες ξεκαρδιστικές διαθέσεις. Δυστυχώς, ο συμπαθέστατος Joe Flynn που τον ενσάρκωσε σε αυτές τις τρείς ταινίες, δεν πρόλαβε να δει την τελευταία του συμμετοχή ολοκληρωμένη, καθώς λίγους μήνες πριν την πρώτη της προβολή έπεσε θύμα τροχαίου.
Τίποτα δεν σταματάει το κολλέγιο του Μέντφιλντ από την πορεία προς την χρεοκοπία και, τον πρύτανη Χίγκινς για την άγουσα προς την έξοδο! Το οικονομικό αδιέξοδο είναι ξανά προ των πυλών και, μάλιστα, πιο μεγάλο από ποτέ. Το συμβούλιο δίνει 30 μέρες διορία στον πρύτανη για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, κι εκείνος αρχίζει αυτό που ξέρει καλύτερα, τις περικοπές. Εννοείται ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, ή καλύτερα χωρίς του επίδοξους λαμπρούς επιστήμονες του κολλεγίου, τον Ράιλι, τον Σκάιλερ και τα άλλα παιδιά του εργαστήριου χημείας! Αυτή τη φορά η εφεύρεση τους δίνει υπεράνθρωπες ικανότητες σε όποιον την καταναλώσει. Κάπως έτσι, θα βρεθούν όλοι στο επίκεντρο μιας κόντρας… δημητριακών, αφού οι δύο κυρίαρχοι του χώρου θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την μυστική φόρμουλα για να στρογγυλοκαθίσουν στον σχετικό θρόνο. Καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά, θα παίξει και πάλι το δίδυμο των κατά φαντασία εγκληματιών, ο κ. Άρνο και ο χαμηλού IQ ανιψιός του Κούκι…
Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Gesynchroniseerd voor (release) The Strongest Man in the World (1975)corto6429.970 FPS
Uploadercorto64 (corto64) @ . gedownload265x () . Stem op ondertitels10.0 / 10 (1stemmen) . Verwijderen uit favorietenToevoegen aan favorieten . Ondertitel updaten / gegevens wijzigenOndertitel updaten / gegevens wijzigen

Reactie

inloggen om een reactie te kunnen geven.


ktsioulis @
Αγαπητέ μας Corto σ' ευχαριστούμε για το εξαιρετικό Πασχαλινό δώρο που μας προσφέρεις. Καλή Ανάσταση φίλε μου και καλό Πασχα!
corto64 @
Σε ευχαριστώ Κώστα μου!
Καλή Ανάσταση να έχουμε! Υγεία και αγάπη!
Almuric @
Σ' ευχαριστώ πολύ!!
Interessante links
Alle ondertitels voor deze film in deze taalAlle ondertitels voor deze film
Alle ondertitels van deze gebruikerVraag deze ondertitels aan voor een andere release
Over de film:Over de film @ http://www.imdb.com
Posters:The Strongest Man in the World movie postersPosters @ http://www.imdb.com
Overig:Uw link hier
Film-detailsFilm-waardering:6.0 / 10 (1965)
[ The biggest dumb-bell on campus... and the secret formula got it off the ground! ] - Twee studenten ontdekken bij toeval een formule waar mensen superkracht van krijgen. Wanneer de commercie daar achterkomt, is het goedje nergens meer veilig.
Geregisseerd door:
Land:
Taal:
Verwijder reclame
download subtitle