Site Language
You are not logged in!   Log-In | Register
Advanced search
Hide ads

Subtitles from trusted source

Between Eleven and Midnight Greek subtitles (1949) 1CD srt

film

Buy at Amazon

Subtitle details

Download (beta)

Download
Thanks7 thanks received

Subtitle filenameEntre onze heures et minuit (1949)-greek.srt (97534bytes) show preview

Uploader commentΛινκ για κατέβασμα:
ulozto.net/file/7AiqR51hNFe2/entre-onze-heures-et-minuit-1949-eladrip-1080p-mkv#!ZGL5BGR2Z2LjZQuuLmp3BGMyZQtlLwWyEx50BIAlF1M0D2L2ZD==
Ο επιθεωρητής της Παρισινής αστυνομίας Καρέλ (Λουί Ζουβέ) διερευνά έναν φόνο όταν ο βοηθός του λέει ότι βρέθηκε ένας άλλος νεκρός, που θα μπορούσε να ήταν ο δίδυμος αδελφός του. Ο Καρέλ πηγαίνει στο διαμέρισμα του νεκρού και όταν ένας από τους συνεργάτες του θύματος εμφανίζεται, τον παίρνει για τον νεκρό. Για να ερευνήσει τον θάνατο, παίρνει την θέση του νεκρού και βρίσκεται στη μέση ενός υποκόσμου από κλέφτες, πόρνες, ομοφυλόφιλους εκτελεστές και ίντριγκες.
Ο σεναριογράφος / σκηνοθέτης Ανρί Ντικοέν ήταν μια εμπορικά επιτυχημένη φιγούρα της χώρας του για περισσότερα από τριάντα χρόνια και δούλεψε με πολλούς αστέρες του Γαλλικού σινεμά – είχε νυμφευθεί την Ντανιέλ Νταριό για κάποια χρόνια. Η ποιότητα των ταινιών του ποικίλλει πάρα πολύ, αλλά δείχνει σίγουρα τη ραγδαία πλευρά του Παρισιού σε αυτήν την ταινία, με τον Ζουβέ να δίνει μια από τις εντυπωσιακές του παραστάσεις . Όπως και οι άλλοι γνωστοί σκηνοθέτες του Γαλλικού Νουάρ, ο Ντικοέν έδειξε ένα βρώμικο κόσμο από ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί σκηνοθέτες, που εξακολουθούσαν να λειτουργούν υπό τον κώδικα Χέιζ, θα μπορούσαν να ξεφύγουν και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο.
Ο Λουί Ζουβέ (1887-1951) ήταν Γάλλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και διευθυντής θεάτρου. Αφετηρία της θεατρικής του σταδιοδρομίας (1906-50) υπήρξε η ομάδα Action d’ Art. Το 1913 πήρε το πτυχίο της φαρμακευτικής και συγχρόνως εντάχθηκε στον θίασο του Κοπό με τον οποίο έλαβε μέρος σε σημαντικές παραστάσεις. Ενίοτε, όταν παρουσιαζόταν ανάγκη, αναλάμβανε τον ρόλο του αρχιτέκτονα, του μηχανικού θεάτρου, του σκηνογράφου και του διευθυντή φωτισμού.
Το 1922, αναγνωρισμένος ηθοποιός πια, άφησε τον Κοπό και ανέλαβε την τεχνική διεύθυνση των δύο θεάτρων (Κομεντί και Στούντιο) των Ηλυσίων όπου, εκτός των άλλων, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Knock του Ζιλ Ρομέν (1923). Το 1928 σκηνοθέτησε τον Ζίγκφριντ του Ζιροντού και ο μεγάλος θρίαμβος της πρεμιέρας υπήρξε η αφετηρία μιας από τις πιο θρυλικές συνεργασίες στην ιστορία του γαλλικού θεάτρου. Όλη η θεατρική παραγωγή του Ζιροντού συνάντησε στο πρόσωπο του Ζ. τον ιδανικό σκηνοθέτη και ερμηνευτή. Το 1934, εγκατέλειψε την Κομεντί των Ηλυσίων και εγκαταστάθηκε στο Théâtre de l’Athenée, όπου παρουσίασε, με εξαιρετική επιτυχία, μια ξεχασμένη κωμωδία του Μολιέρου, το Σχολείο γυναικών (1936). Στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική όπου παρέμεινε έως το 1945. Μετά την επιστροφή του στο Παρίσι, τερμάτισε την εκπληκτική του σταδιοδρομία με δύο ελεύθερες ερμηνείες του Μολιέρου, τον Δον Ζουάν (1945) και τον Ταρτούφο (1950), που άφησαν έκτακτες εντυπώσεις. Η αριστοτεχνική απλότητα των εκφραστικών του μέσων και η σοφή λιτότητα στην ερμηνεία των χαρακτήρων κατέστησαν τον Ζουβέ. κορυφαίο ηθοποιό του κινηματογράφου.
Στις ελληνικές αίθουσες προβλήθηκε με τον τίτλο: «Αγάπη και έγκλημα σμίγουν τα μεσάνυχτα». Η ακριβής μετάφραση του τίτλου από τα Γαλλικά ήταν «Μεταξύ έντεκα και μεσάνυχτα», όπως προβλήθηκε και στις Αμερικανικές αίθουσες
Ξεχασμένο καλό Γαλλικό νουάρ, γυρισμένο το 1949, με πλοκή, μυστήριο και με δόσεις χιούμορ, διατηρεί τον ενδιαφέρον του θεατή ως το τέλος. Πολύ καλό το σενάριο και η σκηνοθεσία. Συνιστάται.
Πήγες:imdb.com, boro.gr
Για την απόδοση του υπότιτλου στηρίχθηκα σε αγγλικό και ισπανικό srt μια και ο αγγλικός πολλές φορές είχε πολλά κενά στο νόημα, τα γαλλικά μου δε, είναι φτωχά. Με ταλαιπώρησε λίγο αλλά άξιζε τον κόπο.
Καλή σας θέαση.
manosl
Release nameΑγάπη και έγκλημα σμίγουν τα μεσάνυχτα30.000 FPS
Uploaderelad59 @ . downloaded83x () . Vote for subtitles10.0 / 10 (1votes) . Remove from favouritesAdd to favourites . Correct subtitlesCorrect subtitles

Comment

log-in to post comments.


ktsioulis @
Πω, πω!!!
Τι επιλογή είναι αυτή, Δάσκαλε.
Και πόσο όμορφος ο σχολιασμός σου!
Υποκλινόμαστε για άλλη μια φορά.
Interesting links
All subtitles for this movie in this languageAll subtitles for this movie
All subtitles from this userRequest this subtitle for a different release
About movie:About movie @ http://www.imdb.com
Posters:Entre onze heures et minuit movie postersPosters @ http://www.imdb.com
Others:Your link here
Movie detailsAKA:Between Eleven and Midnight (eng)
Movie Rating:6.8 / 10 (697)
[ ] -
Directed by:
Country:
Language:
Hide ads
download subtitle