Site Language
You are not logged in!   Log-In | Register
Advanced search
Hide ads

subtitle version 3

Up Periscope Greek subtitles (1959) 1CD srt

film

Buy at Amazon

Subtitle details

Download (beta)

Download
Thanks10 thanks received

Subtitle filenameUp Periscope (1959).srt (105191bytes) show preview

Uploader commentΔεν συνηθίζω να φτιάχνω υπότιτλους για πολεμικές ταινίες, μιας και δεν μου αρέσουν ιδαίτερα, το καστ όμως σε αυτήν την ταινία είναι αρκετά ενδιαφέρον, οπότε και το επιχείρησα. Ταιριάζει και με τους καιρούς μας, οπότε μία πολεμική ταινία δεν είναι εντελώς εκτός θέματος την σήμερον ημέρα. Με τις ορολογίες είχα ένα θέμα, αλλά νομίζω ότι τις απέδωσα όσο καλύτερα γινόταν. Να εξηγήσω και μερικά παράξενα πράγματα που ακούγονται στην ταινία:
1) Λέι είναι τα λουλουδένια στεφάνια των πολυνήσιων.
2) Πόι είναι ένα είδος φαγητού της Πολυνησίας.
3) Tokyo Rose είναι κάτι σαν ψευδώνυμο της εποχής, και αναφέρεται στις Ιαπωνέζες γυναίκες που έκαναν ραδιοφωνικές εκπομπές στις περιοχές που υπήρχαν Αμερικανικά στρατεύματα. Στις εκπομπές αυτές ακούγονταν αποκλειστικά οι νίκες των Ιαπώνων καθώς και οι ήττες των Αμερικανών με λεπτομερείς αναφορές στις απώλειες έμψυχου και άψυχου υλικού, με σκοπό το σπάσιμο του ηθικού των Αμερικανών στρατιωτών. Γι'αυτό και στον υπότιτλο το απέδωσα ως "ραδιο-προπαγάνδα".
Ως υποτιτλιστική εργασία τώρα, προσεγμένη όπως προσπαθώ να κάνω πάντα, και με "φροντίδα και προδέρμ", αλλά αν βρείτε οτιδήποτε που σας ξενίζει, αναφέρετε το στα σχόλια για να διορθωθεί το συντομότερο.
Επίσης:
Αφιερώνω αυτόν τον υπότιτλο στον πάντα μαχητικό corto64, και του εύχομαι ό,τι κι αν είναι αυτό που τον απασχολεί να γίνει γρήγορα παρελθόν. Μας ανησύχησες και μας στενοχώρησες φίλε, αλλά ελπίζουμε στα καλύτερα για 'σένα. Κράτα γερά, και μην σε απασχολεί η δημιουργία υποτίτλων και τόσο πολύ. Κάνε κουράγιο, φρόντισε τον εαυτό σου, και όλα θα γίνουν όπως πριν.
mega.nz/#F!2U1FGTyB!xL17yqrFI9uL7IKHFtrQlw
Καλή σας θέαση.
Release nameUp Periscope (1956).mkv23.976 FPS
Uploadermousias (mousias) @ . downloaded188x () . Vote for subtitles10.0 / 10 (1votes) . Remove from favouritesAdd to favourites . Correct subtitlesCorrect subtitles

Subtitles versions
1.CD mousiasΣυντακτικές κυρίως διορθώσεις.
1.CD mousiasΔιορθώσεις, και μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής.
1.CD mousiasFirst version
Comment

log-in to post comments.


elad59 @
Σ΄ευχαριστώ για ένα ακόμη προσεγμένο υπότιτλο, φίλε, που συνοδεύεται με ένα επίσης πολύ καλό ριπ.
Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη.
ΥΓ.
Όλοι ευχόμαστε στο Γιώργο (corto6), να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά του- θεωρώ πως είναι στο χέρι του- και να επανελθει στην ενεργό δράση.
mousias @
Αληθώς ανέστη!
mousias @
Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 | 10:20 πμ
Έγιναν κάποιες συντακτικές βελτιώσεις, κάποιες αφαιρέσεις σε λέξεις που είχαν μείνει χωρίς να χρειάζονται, λόγω αλλαγής έκφρασης, και καλύτερη στοίχιση όπου αυτό ήταν εφικτό.
Άρα μιλάμε για V3 και θα ήταν καλό να ενημερώσετε το αρχείο των υποτίτλων με το νεότερο αρχείο.
Interesting links
All subtitles for this movie in this languageAll subtitles for this movie
All subtitles from this userRequest this subtitle for a different release
About movie:About movie @ http://www.imdb.com
Posters:Up Periscope movie postersPosters @ http://www.imdb.com
Others:Your link here
Movie detailsAKA:Up Periscope (eng), Up Periscope! (eng)
Movie Rating:6.5 / 10 (1382)
[ The man they called the 'human torpedo' - the secret underwater marauder who hit like no man hit before! ] - Lieutenant Braden discovers that Sally, the woman he's been falling in love with, has actually been checking out his qualifications to be a U.S. Navy frogman. He must put his personal life behind him after being assigned to be smuggled into a Japanese-held island via submarine to photograph radio codes.
Directed by:
Country:
Language:
Hide ads
download subtitle