Asturianu
Nun aniciasti sesión!   Anicia sesión | Rexistrase
Gueta avanzada
Anubrir anuncios

Subtítulos de fontes confiables

Second Fiddle Griegu subtítulos (1939) 1CD srt

film

Mercar n'Amazon

Detalle subtítulu

Descargar (beta)

Descargar
Gracies5 gracies recibíes

Nome del ficheru de subtítuluSecond Fiddle (1939)corto64.srt (90714bytes) amosar previsualización

Comentariu autorΡομαντική κομεντί μετά τραγουδιών, χορού και πατινάζ, υπό την επιμελώς αφελή σκηνοθεσία του Sidney Lanfield. Για τους φίλους εκείνης της περιόδου, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα κινηματογραφική ελαφρότητας, με ευρηματικά gang και καλές ερμηνείες. Οι δε τάσεις αυτοσαρκασμού και μερικής απομυθοποίησης της βιομηχανιας του θεάματος εκ των έσω που επιχειρείται, προσδίδει στο φιλμ μια επιπλέον γοητεία. Βλέπεται πολύ ευχάριστα και είναι αρκετά ταιριαστό με το κλίμα των Χριστουγέννων, αφού ουσιαστικά σε αυτή την περίοδο αναφέρεται(χωρίς γιρλάντες και γκι όμως). Από τις εξαιρετικές παραγωγές της 20th Century Fox για την δεκαετία του '30, με θαυμάσια τραγούδια και μουσική από τον Irving Berlin.
------------------------------------------------------------
Ο Berlin έχει κάνει – όπως πάντα άλλωστε – καταπληκτική δουλειά στην μουσική και τα τραγούδια. Πανέμορφες οι μελωδίες, απλός και κεφάτος στίχος. Ασκούν μια διαχρονική γοητεία στον ακροατή-θεατή. Ήταν βέβαια ένα στοίχημα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, η μεταφορά τους όσο πιο πιστά γινόταν στα Ελληνικά, χωρίς να αλλοιωθεί το νόημα. Στην ουσία έπρεπε με βάση τους Αγγλικούς στίχους να δημιουργηθούν τραγούδια από την αρχή, με την ανάλογη ομοιοκαταληξία όπου απαιτούνταν και στον βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Μια σπαζοκεφαλιά διαρκείας, την οποία ελπίζω να έφερα εις πέρας.
------------------------------------------------------------
Το βιογραφικό του σκηνοθέτη δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Ο Sidney Lanfield έκανε πολύ αυστηρές επιλογές και εν μέρει, δικαιώθηκε. Ξεχωρίζω τα Don't Marry (1928), Broadway Bad (1933), King of Burlesque (1936), Sing, Baby, Sing (1936), από μιούζικαλ και κομεντί, The Hound of the Baskervilles (1939), Station West (1948), The Lemon Drop Kid (1951), από τα υπόλοιπα. Του πήγαινε πολύ το ύφος των μιούζικαλ. Αυτά που σκηνοθέτησε δεν ήταν της σειράς. Αντίθετα, θα τα χαρακτήριζα πρωτοποριακά για την εποχή τους. Αγαπημένος του ηθοποιός ήταν ο Bob Hope. Έκαναν πολλές ταινίες μαζί. Καλύτερες θεωρώ τις My Favorite Blonde (1942), Let's Face It (1943), Where There's Life (1947) και, The Lemon Drop Kid (1951). Μεγαλύτερη του τηλεοπτική επιτυχία το δημοφιλές The Addams Family.
------------------------------------------------------------
Καλό το πρωταγωνιστικό δίδυμο Sonja Henie, Tyrone Power, αν και έχω την αίσθηση – χωρίς να υστερεί υποκριτικά – ότι με μια άλλη ηθοποιό δίπλα του ο Πάουερ, ίσως να έβγαζαν καλύτερη χημεία. Υπάρχει μια απόσταση μεταξύ τους στα πλάνα, μια ψυχράδα. Ίσως να οφείλεται στο σενάριο, δεν αποκλείεται. Η διάσημη Νορβηγίδα πατινέρ(με 3 Ολυμπιακά μετάλλια παρακαλώ, 1928, 1932, 1936!), έκανε μια δεύτερη καριέρα στην μεγάλη οθόνη, όχι το ίδιο μεγάλη ή λαμπερή, επιτυχημένη όμως. Το συνήθιζαν αρκετές αθλήτριες στην δεκαετία του '30 και του '40(Esther Williams κ.α.). Η Χένι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα ενδεχομένως στο Χόλυγουντ, όμως δεν την βοήθησαν και οι γνωριμίες της με αξιωματούχους των ναζί και, ειδικά, με τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ! Ο Πάουερ απ' την άλλη, γνωστός και μη εξαιρετέος γόης, είχε μια γεμάτη επιτυχίες καρίερα. Διέπρεψε σε ρόλους εκδικητή, σε ιστορικά φιλμ(The Mark of Zorro, Blood and Sand, The Black Swan, Prince of Foxes, Witness For The Prosecution, The Black Rose, and Captain from Castile). Από τους καλούς Αμερικανούς ηθοποιούς της γενιάς του, με πολλές θαυμάστριες ανά την υφήλιο. Στις ταινίες που γύρισε το '50, σαφώς πιο ώριμος ως ερμηνευτής, δοκίμασε διαφορετικούς ρόλους από εκείνους που τον καθιέρωσαν. Όλες εκείνες οι επιλογές του ήταν άριστες(με μόνη ένσταση το γεγονός ότι απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Robe - 1953). The Mississippi Gambler (1953), King of The Khyber Rifles(1953), Untamed (1955, τελευταία του ταινία για την 20th Century-Fox), The Long Gray Line(1956, σε σκηνοθεσία Τζων Φόρντ), The Sun Also Rises (1957) και, Witness for the Prosecution (1957, σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ), όλες μια και μια. Αν κοιτάξετε προσεκτικά το εξώφυλλο του επιδραστικότατου άλμπουμ των Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, θα τον δείτε στην τρίτη σειρά!
------------------------------------------------------------
Η νεαρή δασκάλα από την επαρχία κερδίζει μια θέση στο όνειρο, όταν επιλέγεται για το δοκιμαστικό μιας ταινίας. Από τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, θα βρεθεί στα ηλιόλουστα της Καλιφόρνια και, τον λαμπερό κόσμο του κινηματογράφου, με την ελπίδα να είναι εκείνη, αυτή που θα κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα, πολυδάπανη παραγωγή. Ένας πολυμήχανος και φιλόδοξος εργαζόμενος των στούντιο, υπεύθυνος σε θέματα δημοσιότητας, αναλαμβάνει να υφάνει ένα ειδύλλιο μεταξύ της επαρχιώτισσας και του παρτενέρ της στην ταινία. Όμως, λογαριάζει χωρίς τον φτερωτό θεό...
Nome llanzamientu Second Fiddle (1939)corto6423.980 FPS
Autorcorto64 (corto64) @ . descargaos386x () . Vota subtítulu10.0 / 10 (2votos) . Desaniciar de favoritosAmestar a favoritos . SubtítulosSubtítulos

Comentariu

Aniciar sesiónpa escribir comentarios.


corto64 @
Η φράση "second fiddle" που αποτελεί και τον τίτλο της ταινίας, είναι ένας ιδιωματισμός. Το "δεύτερο βιολί" σε ελεύθερη μετάφραση, υποδηλώνει τον ρόλο κομπάρσου.
-----------------------------------------
Ελπίζω να προλάβω 1-2 ταινίες ακόμη με εορταστική χροιά πριν τα Χριστούγεννα.
portokalaki @
υπεροχη ταινια αγαπητε corto συγχαρητηρια
corto64 @
Σε ευχαριστώ πολύ, Μπάμπη μου! Να'σαι καλά.
ktsioulis @
Έξοχη ταινία με θαυμάσιους συντελεστές και όπως πάντα άψογη παρουσίαση. Ευχαριστούμε Corto!
corto64 @
Καλησπέρα, Κώστα! Ευχαριστώ σύντροφε! Το κατά δύναμη! Ελπίζω να προλάβω 1-2 ακόμη στο ίδιο ύφος.
miki-mik7 @
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επιλογή σου! Ο Πάουερ είναι από τους πλέον αγαπητούς μου ηθοποιούς.
corto64 @
Σε ευχαριστώ, Μιχάλη κι εγώ για τα καλά σου λόγια! Μέσα στους 5-6 αγαπημένους μου ηθοποιούς, συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι πρέπει να τον ανακαλύψω μεταφραστικά, ίσως με ένα αφιερωματάκι.
elad59 @
Ευχαριστώ γα τον Χριστουγεννιάτκο μποναμά.
Καλές Γιορτές, Γιωργο.
corto64 @
Σε ευχαριστώ πολύ Μάνο μου!
Υγεία να έχουμε όλοι! Καλές γιορτές!
Enllaces d'interés
Tolos subt. pa esta peli nesta llinguaTolos subtítulos pa esta peli
Tolos subtítulos d'esti usuariuSolicitar esti subt pa un llanzamientu distintu
Tocante a la película:Tocante a la película @ http://www.imdb.com
Posters:Second Fiddle movie postersPosters @ http://www.imdb.com
Otros:El to enllaz equí
Detalle películaAKA:Αντίζηλοι στον έρωτα (ell)
Puntuación película:6.5 / 10 (293)
[ The show that licked the World's Fair! ] - Studio publicist (Power) discovers Minnesota skating teacher (Henie) and takes her to Hollywood. She goes back to Minnesota but he follows her.
Dirixida por:
País:
Llingua:
Anubrir anuncios
download subtitle